HACCP -ის დანერგვა არის გუნდური სამუშაო. გუნდის შემადგენელ ნაწილში შედის ყველა თანამშრომელი, სპეციალისტები და ასევე საწარმოს მეპატრონე/მმართველი. მხოლოდ მჭიდრო ურთიერთ-გაგებაში შეიძლება დაინერგოს წარმატებული HACCP სისტემა. თვითკონტროლის თითოეულ ამოცანებზე ინიშნება პასუხისმგებელი პირი და განისაზღვრება საკონტაქტო მონაცემები. ინიშნება თვითკონტროლის ჯგუფის ხელმძღვანელი.
გუნდმა უნდა გაითვალისწინოს ყველა დეტალი, რომელიც შეეხება მოცემული პროდუქტის დამზადებას (საქონლის შენახვა, დამზადება, შეფუთვა, და ა.შ.)